Sporthal De Hangmat | Rheden

IJsselsingel 7 | 6991 ZP Rheden | (026) 497 63 92
 

Sporthal De Hangmat is de nieuwste van onze drie sporthallen in de gemeente Rheden en gebouwd in de jaren ’90. Sporthal De Hangmat maakt onderdeel uit van sportcentrum De Hangmat, bestaande uit een sporthal en openluchtzwembad. De vloer van de sporthal heeft in 2011 een nieuwe toplaag gekregen en de grondvoorzieningen zijn aangepast aan de laatste eisen. Sporthal De Hangmat is prima geschikt voor gymnastiekonderwijs voor basisscholen en voortgezet onderwijs.


Verenigingen in Sporthal De Hangmat

Als thuisbasis voor trainingen (winterseizoen) en tijdens de zaalcompetitie wordt Sporthal De Hangmat gebruikt door korfbalvereniging RHEKO. Om korfbalwedstrijden op hoger niveau te kunnen spelen, zijn er twee zogenaamde schotklokken aanwezig. Ook turnvereniging WIK gebruikt De Hangmat voor de trainingen, evenals volleybalvereniging WIWIKA en badmintonvereniging De IJssel. In de zomervakantie wordt de sporthal bij slecht weer gebruikt als uitvalsbasis voor openluchttheater De Pinkenberg.

Op trainingsavonden van badmintonclub De IJssel, vinden ook de competitiewedstrijden badminton plaats. In de winterperioden zijn er op zaterdagen ook zaalvoetbalcompetitiewedstrijden pupillen.


Evenementen in Sporthal De Hangmat

In De Hangmat kunnen vele soorten evenementen georganiseerd worden. Er zijn voorzieningen aanwezig voor krachtstroom en er kan een afdekvloer worden uitgerold. Regelmatig vinden er regionale turnwedstrijden plaats in sporthal De Hangmat. Het sportcafé De Hangmat is zomer en winter geopend.