29 mei | Opening Pumptrack Rheden!

Opening Pumptrack Rheden
Zaterdag 29 mei 2021

Opening eerste asfalt pumptrack in aanloop naar WK BMX!

Op zaterdag 29 mei gaat de Pumptrack in Rheden open! Het is de eerste asfalt Pumptrack die in aanloop naar het WK BMX wordt geopend. Ben je 26 jaar of jonger? Meld je dan aan voor de opening met een demonstratie van professionele BMX’ers, voormalig BMX kampioen Jellen van Gorkom, een clinic begeleid door een echte pro en maak ook kans op tickets voor het WK BMX!

Programma    

12.45 – 13.00 uur    Inloop deelnemers opening (26 jaar of jonger)
13.00 – 13.15 uur    Officiële opening met;

  • Jan Markink (Provincie GLD)
  • Marc Budel (wethouder Sport)
  • Jochem Schellens (directeur Papendal)
  • Rhedense sportclubs
  • Jelle van Gorkom (voormalig top-BMX’er en ambassadeur WK BMX)

13.15 – 13.30 uur      Demonstratie met BMX pro’s Joost Wichman en Desmond Tessemaker 
13.30 – 15.00 uur     BMX clinic onder begeleiding van echte pro’s! Win tickets voor het WK BMX tijdens de clinic!    
15.30 uur                   Einde opening en Pumptrack vrij toegankelijk

 

Aanmelden – Verplicht (i.v.m. corona)!

Het officiële openingsprogramma is toegankelijk voor mensen t/m 26 jaar. Aanmelden vooraf is verplicht. Vanaf 15.30 uur is de baan voor iedereen vrij toegankelijk. 

Uit alle aanmeldingen loten we 40 gelukkige winnaars! Er zijn voor 20 deelnemers BMX fietsen en materiaal beschikbaar, de overige 20 plekken zijn voor deelnemers die zelf een BMX of mountainbike fiets meenemen. Het dragen van een helm tijdens de clinic is verplicht, er zijn extra helmen aanwezig.  

 

Win tickets voor het WK BMX!

Van 14-22 augustus 2021 vindt op Papendal (Arnhem) het WK BMX plaats. Top BMX’ers van over de hele wereld vliegen dan over de grote baan op Papendal. Jij kunt er bij zijn om dit spektakel mee te maken!

Tijdens de opening van de Pumptrack Rheden geven we namelijk 20 tickets weg die je met verschillende challenges kunt verdienen. In de periode na de opening maak je ook nog steeds kans op tickets voor het WK. Volg Sportbedrijf Rheden op Facebook en/of Instagram om mee te doen aan speciale challenges waarmee je tickets kan winnen!

 

Pumptrack Rheden

De Pumptrack in Rheden is een initiatief van de sportclubs in Rheden in samenwerking met de gemeente Rheden. De Pumptrack is mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en Papendal. Een pumptrack is een asfaltbaan met heuvels en bochten die elkaar ritmisch opvolgen. Je kunt erover heen met je skates, skateboard, step, BMX, mountainbike, (loop)fiets en zelfs rolstoel. 

De Pumptrack in Rheden is vrij toegankelijk. Op ieder moment van de dag kun je er rijden! Omni sportvereniging WIK Rheden gaat de komende tijd ook regelmatig clinics en activiteiten organiseren op de baan om kennis te maken met sporten op de Pumptrack. Hou daarvoor de website en social media van WIK Rheden in de gaten.  

 

Aanmeldformulier

Wil je deelnemen aan de opening, meld je dan aan via het aanmeldformulier op deze pagina. aanmelden kan tot woensdag 26 mei 12.00 uur. Uit alle aanmeldingen loten we 40 winnaars die mogen deelnemen aan de opening. 

Je ontvangt een bevestiging per mail als je een plek hebt weten te bemachtigen voor de opening. 

Klik hier om je aan te melden (onderaan de pagina)