5 Km verbeteren? Doe mee aan de Vijf van Gelre

De vijf van Gelre

Wij dagen je met De Vijf van Gelre uit om je eigen prestatie op de vijf kilometer in vijf weken te verbeteren.

De ingrediënten: een beetje motivatie, een trainingsschema, een atletiekbaan en een bewegwijzerde 5 km route in het bos. Aan het begin van week 1 loop je de 5 km route in het bos en neem je de tijd op. Dan ga je 5 weken trainen op de baan met een trainingsschema. Na deze 5 weken loop het zelfde rondje en neem je weer de tijd op.

De Vijf van Gelre is bedoeld voor geoefende hardlopers die nu al vijf kilometer achter elkaar kunnen hardlopen. Mensen die willen starten met hardlopen kunnen dit beter onder begeleiding doen om blessures te voorkomen. Hiervoor kun je contact opnemen met secretaris@avgelre.nl van AV Gelre, of je kunt je alvast oriënteren op de site van start to run. De volgende cursus Start2Run in Dieren is in maart.

Praktisch

Je hoeft je niet aan te melden, je kan elk moment starten. Het trainingsschema is te vinden op www.avgelre.nl en op het mededelingen bord aan de achterkant van het clubhuis van AV Gelre aan de Kolonieweg 2A in Dieren. De baan is open van 9:00 tot 17:00 uur. De bosroute kan je hier vinden en is in het bos aangegeven met blauwe pijlen vanaf de parkeerplaats van het clubhuis. Als je het leuk kun je je resultaten delen via de facebookpagina van AV Gelre of met instagram #devijfvangelre.

Het trainingsschema voor de mensen met een basisconditie vind je hier, het schema voor mensen met een wat gevordede conditie kan je hier vinden.