Uniek Sporten

Sporten en bewegen moet de normaalste zaak van de wereld zijn. Helemaal als je een handicap hebt. Uniek Sporten helpt en inspireert je met alles over sporten en bewegen in opdracht van de gemeente.

Op de site, in de app en bij het lokale sportloket vind je het geschikte beweeg- of sportaanbod bij jou in de buurt en lees is alles over sport en lifestyle met inspiratie van en door sporters. Vind de sport die bij jou past: www.unieksporten.nl


Heb jij een handicap en wil je graag sporten?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Waar je kunt sporten? Wil je sportadvies of zit je met vragen over financiële ondersteuning, hulpmiddelen of het zoeken naar een sportmaatje? Op Uniek Sporten vind je de antwoorden.

Op Uniek Sporten kun je de sportaccommodatie beoordelen op toegankelijkheid of zien hoe anderen beoordelen. Zo weet je of je er gemakkelijk kunt komen en terecht kunt voor jouw sport. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met de sport- en beweegaanbieder en in contact komen met andere deelnemers.
 

Voor aanbieders: is er aanbod of aanbod starten?

Uniek Sporten begeleidt en ondersteunt aanbieders een aangepast beweeg- en sportaanbod hebben of hiermee willen starten. Hoe start je als aanbieder een sportaanbod voor mensen met een handicap? Zo is het belangrijk om te kijken of er vraag is naar dit aanbod, wat er nodig is om het aanbod op te zetten, welke randvoorwaarden geoptimaliseerd moeten worden en met welke partners werk je samen? Daarnaast kan de contactpersoon in jouw regio ondersteunen bij onderwerpen als toegankelijkheid, communicatie, subsidieaanvragen en het werven/scholen van kader en vrijwilligers.
 

Wil je samenwerken?

Uniek Sporten is een regionaal samenwerkingsverband en wilt samenwerken met zoveel mogelijk partners uit de zorg, revalidatie, onderwijs, overheden en ondersteunende organisaties. Ben je benieuwd wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Wij komen dan graag met jullie in contact.
 

Wil je persoonlijk contact?

Stuur een e-mail naar j.harteman@unieksporten.nl of bel 026 – 352 38 50. Daarnaast kun je op www.unieksporten.nl vinden wie de contactpersoon in jouw gemeente is.  

Meer informatie

Jorien Harteman 
Coördinator aangepast sporten

> j.harteman@unieksporten.nl
> (026) 352 38 50


Wil je meer weten?
www.unieksporten.nl